טיפול בלשון קשורה



ישנם סוגים שונים של התערבות בלשון קשורה.

הטיפול הכירורגי הוא ניתוח פרנוטומיה (Frenotomy) או פרנקטומיה (Frenectomy), שאינם אותו הדבר. פרנוטומיה הוא חיתוך מהיר, בדרך כלל הניתוח המתבצע בילודים קטנים. כשאני מבצע פרנוטומיה, אני עושה זאת בהרדמה מקומית בלבד וכל הפרוצדורה לוקחת כמה שניות.

פרנקטומיה הוא הניתוח שמתבצע בדרך כלל במבוגרים, הדורשחיתוך עמוק יותר, הדורש גם תפירה לרוב. כמובן, פרנקטומיה דורש הרדמה כללית. ניתן לבצע פרנקטומיה גם על ידי לייזר. כמה מבוגרים עם לשון קשורה שבחרו בהליך דיווחו על כאב רב לאחר הניתוח.

ההליך הוא הרבה יותר פשוט אצל תינוקות צעירים לאחר פרנוטומיה. אם התינוק בוכה, הוא/ היא מפסיק (ה) לעשות זאת ברגע שהוא/ היא מתחיל(ה) לינוק. בדרך כלל אין דימום, ואם יש, מדובר במספר טיפות והדימום נעצר תוך שניות של לחץ עדין על בבסיס הלשון.

נתן לצפות בסירטון של חיתוך (שנלקח מ- You-tube), וכפי שניתן לראות בסירטון, הילוד בוכה קצת (אני לא מאמין שהמנתח השתמש בג"ל הרדמה מקומית), אך מיד לאחר הפרוצדורה, יונק בתאבון.




מסקנה:
אנו מאמינים כי הראיות הקיימות כיום מראות כי קיים סיכוי טוב כי קשיים בההנקה כגון כאבי פטמה וחיבור לשד לקוי עשויים להשתפר לאחר חיתוך הקשר. עם זאת, לא ברור בשלב זה, האם נוכחות של לשון קשורה בלי קשיים בהנקה צריכה התערבות, ואם ההתערבות תמנע קשיים אחרים בהמשך. אני מאוד ממליץ שיועצת הנקה מוסמכת תבדוק אם הילד לא יונק טוב בשל הלשון הקשורה או בשל סיבה אחרת לפני שתתקבל החלטה לחתוך.

לא כל הקשרים (מומים) מתחת ללשון זהים: הם יכולים להיות בצורה של קרום דק ושקוף, או עבה ולבן, קצר, ארוך או רחב, המשתרע מן השוליים של הלשון כל הדרך אל השיניים הקדמיות התחתונות.

טלפון נייד: 050-868-5778
דוא"ל: fbmimouni@gmail.com

תיאורי מקרה: בקרוב ..

ניתן לקרוא עוד על פרופסור מימוני באתר שלו רופא ילדים פרטי .
זכויות שמורות לאתר לשון קשורה

  •    לשון קשורה   
  •